Ziua 1
BUCURESTI ISTANBUL BURSA (810 KM) Intalnire cu insotitorul de grup vis a vis de Gara de Nord (coloane), in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 00.30 (dupa miezul noptii) si plecare din Bucuresti la ora 01:00 cu autocarul pe traseul Giurgiu - Russe - Veliko Tarnovo - Edirne - Istanbul - Bursa (se calatoreste noaptea). Vom ajunge in Bursa in cursul pranzului, in functie de formalitatile vamale. Cazare la Karca Thermal Hotel 3* (sau similar). Timp liber pentru odihna si cumparaturi la Koza Han, un bazar din secolul XV, unde se intalneau odinioara comerciantii de pe drumul matasii, dar si pentru vizite individuale. Dupa amiaza, va propunem sa va petreceti timpul la unul din spa-urile din Bursa si sa alegeti unul din tratamentele oferite.

Ziua 2
BURSA ANKARA (390 KM) Dupa micul dejun, vom descoperi orasul Bursa, fosta capitala a Imperiului Otoman, intr-un tur pietonal de cca 3 ore in cadrul caruia vom putea admira: Marea Moschee construita de Baiazid I, pentru comemorarea bataliei de la Nicopole, Moscheea Verde, mormantul verde unde se afla mausoleul lui Mehmet I, cel de-al cincilea sultan otoman, Mausoleul Sultanului Osman intemeietorul Imperiului Otoman si al fiului sau, Orhan. Apoi pornim spre Ankara, unde vom ajunge seara, pentru cazare la Atalay Hotel 3* (sau similar). Timp liber la dispozitie in Ankara. Recomandam vizite individuale in centrul vechi si in zona medievala a orasului.

Ziua 3
ANKARA HATTUSA AMASYA (380 KM) Mic dejun. Dimineata vom vizita Mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk, parintele Republicii Turce si in continuare ne vom deplasa la Muzeul Civilizatiilor Anatoliene, unde sunt expuse nenumarate obiecte datand din perioada paleoliticului si pana la perioadele clasice, intrunind o colectie impresionanta de exponate ale vechilor civilizatii precum: asiriana, hitita, lidiana, greaca si romana. La amiaza vom ajunge la Hattusa, unde vom descoperi stravechii hititi, facand o legatura directa cu exponatele de la muzeul de arheologie din Ankara. Hititii se numara printre grupurile etnice descrise in Vechiul Testament, avand origine indo-europeana, iar cu 4000 de ani au intemeiat un puternic imperiu. Vizitam ruinele vechii capitale antice si in continuare ne deplasam la Yazilikaya (piata inscriptionata), la templul unde vom descoperi basoreliefuri unice in lume, acest fiind si sanctuarul religios, unde au fost inmormantati regii si reginele imperiului. Pornim spre frumoasa Amasya si Yesilarmak (raul Iris), unde vom ajunge in cursul serii, pentru cazare la hotel Simre Hotel Amasya 3* (sau similar).

Ziua 4
AMASYA PASUL ZIGANA TRABZON (495 KM) Mic dejun. De dimineata vom descoperi Amasya, un oras renumit in Turcia, capitala regatului Pontului, locul unde s-au nascut Strabon (parintele geografiei) si Sultanul Selim I, unde erau educati si pregatiti printii mostenitori ai Imperiului Otoman (sehzade), inainte de a deveni sultani. Tot in Amasya a fost redactata in 1919 si ulterior telegrafiata in toata tara Circulara de la Amasya, invitatia scrisa de catre Mustafa Kemal Ataturk, pentru inceperea razboiul de independenta. Tur panoramic, dar si pietonal in Amasya in cadrul caruia vom admira: turnul cu ceas, podul roman, mormintele regilor Pontului Euxin sapate in stanca, complexul de case traditionale din centrul vechi, adevarate opere de arta otomana, cetatea Amasya, spitalul de boli mintale Bimarhanesi, unde pacientii erau tratati cu muzica, aleea Printilor si nu in ultimul rand moscheea sultanului Baiazid al II-lea. Timp liber la dispozitie pe cont propriu in Amasya. La pranz pornim spre Marea Neagra si Trabzon, traversand pasul Zigana la o altitudine de 1200 metri, pe noua sosea a Alpilor Pontici. Sosire in Trabzon si cazare la Zeytindali Hotel 3* (sau similar).

Ziua 5
TRABZON MANASTIREA PANAGIA SUMELA PARCUL NATIONAL ALTINDERE (95 KM) Dupa micul dejun ne vom indreptam spre Altindere, parcul national in cadrul caruia se afla Manastirea Panagia Soumela (Sfanta Maria de pe muntele Mela), pentru vizita panoramica. A fost construita in timpul domniei Imparatului bizantin Teodosiu I, de catre doi frati calugari greci din Atena, Barnabas si Sofronios si timp de peste 1500 de ani, aici a existat cel mai important centru religios crestin, dar si educational al locuitorilor din zona Pontului Euxin. Intoarcere in Trabzon, orasul natal al renumitului sultan Suleyman Magnificul, pentru turul panoramic, dar si pietonal: Biserica Sfanta Sofia, Moscheea Gulbahar Hatun, Cetatea Trabzon si Conacul Ataturk. Turul se va incheia pe dealul Boztepe, de unde vom putea fotografia panoramic orasul si faleza Marii Negre. Dupa amiaza, cazare la acelasi hotel si timp liber la dispozitie in centrul vechi al orasului, in zona pietonala (strada Kunduracalar) pentru plimbari individuale si vizita in bazar.

Ziua 6
CAYKARA UZUNGOL SURMENE (optional) Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Trabzon, sau optional va propunem o excursie la Caykara, Uzungol si Surmene. Dimineata pornim spre Alpii Pontici, iar prima oprire va fi la inceputul ascensiunii, in zona Caykara, la o fabrica de ceai unde vom putea descoperi traditia de secole a acestei bauturi nationale turcesti, cu origini din China. In continuare vizitam Uzungol (lacul lung), un paradis montan format pe albia raului Demirkapa, la o altitudine de 1090 m, unde vom descoperi probabil cele mai frumoase peisaje din zona Pontului Euxin, formate printr-o imbinare de vai, dealuri, munti si ape. Timp liber la dispozitie pentru plimbari individuale si masa de pranz (nu este inclusa). Recomandam servirea ceaiul pe malul lacului si ascensiunea pe dealurile invecinate, pentru fotografii panoramice. Pornim spre Trabzon, iar pe traseu vom face o scurta oprire in Surmene, o mica localitate la malul marii, oarecum neinsemnata, insa renumita inca din timpul imperiului Bizantin, pentru faimoasele sale cutite si sabii. Dupa amiaza sosire in Trabzon pentru cazare la acelasi hotel si timp liber la dispozitie. Tarif informativ: 35 euro/ persoana, pentru un grup minim de 20 de persoane.

Ziua 7
TRABZON TIREBOLU GIRESUN ORDU SAMSUN (325 KM) Dupa micul dejun pornim pe faleza Marii Negre spre Samsun, strabatand pentru inceput Tirebolu, unde vom admira panoramic zidurile cetatii Tripoli. In continuare vom opri in Giresun, unde vom vizita o fosta biserica ortodoxa, transformata de catre municipalitate in muzeul orasului, iar la pranz ajungem in Ordu, orasul situat pe locul unei vechi colonii ioniene si descris de catre filozoful, istoricul Ci generalul atenian Xenofon, ca punct final al incredibilei sale aventuri militare in Imperiul Persan. Primul popas va avea loc pentru o plimbare cu telecabina pe dealul gri, la altitudinea de 498 de metri, de unde putem admira si fotografia intreaga regiune (biletele se achita la fata locului), iar cel de-al doilea popas va fi la peninsula Cap Iason, unde se afla Biserica Sf Nicolae. Conform mitologiei grecesti, Cap Iason este locul au debarcat argonautii lui Iason in cautarea Lanii de Aur. Seara sosire in Samsun si cazare la Kent Hotel 3* (sau similar). Timp liber la dispozitie.

Ziua 8
SAMSUN SINOP SAFRANBOLU (450 KM) Mic dejun. De dimineata vom vizita Bandirma, un vapor muzeu, replica a celui de pe care a debarcat Mustafa Kemal Ataturk in Samsun, insotit de aghiotantii sai in 1919, pentru inceperea campaniei de unire a miscarii nationaliste de rezistenta a Turciei moderne. Pornim spre Sinop, unde ajungem in jurul pranzului pentru un scurt popas. Aici s-a nascut legendarul filosof Diogene, iar locuitorii zilelor noastre s-au regasit multi ani in topul celor mai fericiti oameni din lume. In 1998, consiliul local al Sinop a luat hotararea de a desfiinta toate semafoarele electrice din oras, pentru o mai buna circulatie rutiera. Timp liber la dispozitie. Pornim spre Safranbolu, unde vom ajunge in cursul dupa-amiezii pentru cazare la Safran City Hotel 3* (sau similar). In continuare recomandam plimbarea pietonala in centrul vechi, impreuna cu insotitorul de grup, pentru a descoperi casele traditionale vechi de sute de ani, baile turcesti, hanurile si nu in ultimul rand magazinele. Safranbolu este renumit in Turcia pentru cultivarea sofranului, dar si pentru rahatul turcesc traditional si a halvalei cu tahini.

Ziua 9
SAFRANBOLU ISTANBUL (405 KM) Dupa micul dejun pornim spre Istanbul. Sosire pe malul european al Bosforului in cursul pranzului, pentru cazare la hotel Grand Ant 3* (sau similar). Timp liber la dispozitie in Istanbul. Recomandam vizita la Marele Bazar si cele 4000 de magazine ale sale. In continuare va propunem optional Seara Turceasca, cu cina, bauturi locale si spectacol traditional, cu dans si muzica live. Tarif informativ 45 euro/ persoana, pentru un grup minim de 10 de persoane.

Ziua 10
Ziua 10: ISTANBUL Mic dejun. Tur pietonal de oras cu insotitorul de grup in cartierul vechi: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de Sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm al II-lea. Turul se incheie la Marele Bazar una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Timp liber la dispozitie si intoarcere pe cont propriu pentru cazare la acelasi hotel in Istanbul. La ora 16:00 va propunem optional: Croaziera pe Bosfor. Este cea mai buna solutie de a admira arhitectura Istanbulului pe ambele maluri, Cornul de Aur, podurile peste stramtoare, Turnul Galata, cartierele istorice Fanar, Karakoy, Kadikoy si nu in ultimul rand Cetatea Rumeli. Cazare la acelasi hotel. Include transfer cu autocarul hotel port hotel, bilet de vapor, ghid local si insotitor de grup. Dupa amiaza intoarcere la hotel. Pret informativ: 25 EURO/persoana pentru un grup minim de 20 persoane. Seara va propunem optional Istanbul By Night, cu traversarea podurilor Bosfor si Sultan Mehmet, vizite in zona moderna a orasului unde se afla zgarie-norii si dealul Camlica, pentru vedere panoramica asupra orasului. Pret informativ: 15 euro/persoana pentru un grup minim de 20 de persoane. Intoarcere si cazare la acelasi hotel.

Ziua 11
ISTANBUL EDIRNE BUCURESTI (640 km) Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecare spre Bucuresti. Dupa un scurt popas in Edirne (vizita la Moscheea Selimiye), vom traversa Bulgaria si vom ajunge in Bucuresti in cursul serii, in functie de formalitatile vamale.


Incursiune pe coasta Marii Negre
Itinerariu: Bucuresti Bursa Ankara Hattusa Amasya Trabzon Manastirea Sumela Parcul National Altindere Giresun Ordu Cap Iason Samsun Sinop Safranbolu Istanbul Bucuresti

Marea Neagra si tarmurile acesteia au fost atestate inca de la inceputurile istoriei si constituie o multitudine de
mistere, credinte, bogatii fabuloase, razboaie, regate si povesti.
Caracterul regiunii corespunde unei tendinte de continua schimbare a culturilor si civilizatiilor, cu orase istorice, aproape de mare si la poalele muntilor, asezate de-a lungul cailor comerciale terestre si maritime, care uneau Asia, Europa si chiar Africa.
 
La cerere putem oferi imbarcari si/sau transfer spre/dinspre Bucuresti (curse directe sau de linie),
pe rutele: 1.Cluj Turda Sibiu Pitesti; 2.Brasov Ploiesti; 3.Iasi Bacau Buzau.

SERVICII INCLUSE:
transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
10 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* standard local, astfel: 1 noapte in Bursa, 1 noapte in Ankara, 1 noapte in Amasya, 3 nopti in Trabzon, 1 noapte in Samsun, 1 noapte in Safransbolu, 2 nopti in Istanbul;
tururi de oras in Bursa, Ankara, Amasya, Trabzon, Istanbul si vizite conform programului;
insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie cu extinderea beneficiilor in contextul Covid-19 (optionala recomandata);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 10 EURO/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale;
intrarile la obiectivele turistice.


GRUP MINIM: 40 PERSOANE
Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 10 Euro/persoana
Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 20 Euro/persoana
Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 30 Euro/persoana
Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 25 participanti pana cu 21 zile inainte de fiecare plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa opteze pentru camera single;
achitarea suplimentului de camera single, nu include si loc suplimentar la transport;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari de trafic rutier, sau de frontiera;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor, siturilor arheologice si la obiectivele turistice, pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul areobligatia de a depune personal plangere la organele competente, fara a perturba programul circuitului;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia, asezarea in autocar, vor fi furnizate cel tarziu cu 5 zile inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua, locurile 5 si 6 (primul rand de banchete, locurile 1-4 vor ramane libere);
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Bursa
Transport Autocar Istanbul - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bucuresti catre TURCIA 2021 (autocar) - regatul Pontului Euxin, Toate locatiile, Turcia

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta